Hur klarade vi oss innan självscanningen?

Min man och jag har precis skaffat möjlighet att självscanna på ICA Maxi. Jag fattar inte att vi inte har gjort det tidigare! Jag kommer ihåg att redan när vi bodde i Malmö för mer än tre år sedan brukade vi stå i kassakön på ICA Maxi i Västra Hamnen och ondgöra oss över att de som självscannade bara kunde susa förbi och betala jättesnabbt medan kön till den bemannade kassan var 20 m lång! Man inser att man inte är så förändringsbenägen som man vill tro när man tänker på att det tog oss mer än tre år att få tummen ur och fixa det så att det nu är vi som bara susar förbi!

Självscanning är verkligen en win-win lösning för både kunden och livsmedelsaffären! Kunden sparar tid, handlaren sparar pengar på personal eftersom det går åt ungefär hälften så många ”kontrollanter” som kassa-expediter vid självscanning. Svinnet visar sig vara minimalt och alla är glada! Jag kan dock tänka mig att förespråkarna för självscanning hade det rätt tufft mot säkerhetsavdelningen på den tiden det begav sig. ”Är ni helt galna?” kan jag tänka mig att säkerhetscheferna sa, ”Ska vi bara lita på att människor vill göra rätt för sig???!!!”  ”Ja”, svarade nog eldsjälarna och det visade sig ju att de hade rätt! Tur att det finns människor som tänker utanför boxen! Fortsätt med det!

För egen del kan jag säga att jag redan efter några veckor som ”självscannare” inte kan tänka mig att någonsin gå tillbaka till att vara en ”köare”!


En reaktion på ”Hur klarade vi oss innan självscanningen?

  1. Minns när COOP öppnade i Vinsta för en fyra, fem år sen. Då var kassaköerna 40-45 minuter under öppningsdagarna. Vi gick in, storhandlade i trängseln och var utanför kassorna på ungefär samma tid. Så, nej, jag kan inte heller tänka mig att gå tillbaka till att vara ”köare”. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.