Vapiano – Gott och enkelt!

Jag gillar företag med en tydlig affärsidé som utgår ifrån kundens behov. När man läser om restaurangkedjan Vapianos affärsidé och koncept och äter på deras restauranger så känner man som kund att ambitionen och upplevelsen stämmer. De skriver; ”Vapiano står för ett framtidsorienterat serveringskoncept som vi kallar „Fresh & fast casual“. Konceptet är egentligen enkelt strukturerat: vi har varken hållit tillbaka på läge eller inredning och atmosfär – och självklart inte på kvaliteten på mat och dryck eller personalen. Det enda vi har skurit ner på är dyrbara servitörer och servitriser.” Man skulle kunna säga; ”fast food med stil”!

Förutom ett smart sätt att tillaga maten har de även ett lysande betalningssystem vilket innebär att man får ett plastkort i entrén och när man sedan beställer mat eller dryck ”laddas” kostnaden på kortet. När man sedan lämnar restaurangen läses kortet av och man betalar snabbt och smidigt. I synnerhet vid lunch är det idealiskt att inte behöva sitta och vänta på att servitören ska komma med notan om man har bråttom tillbaka till jobbet. Priserna och är också helt drägliga så ett besök rekommenderas om ni inte redan varit där!


2 reaktioner på ”Vapiano – Gott och enkelt!

  1. Hej Pia,
    Första gången jag var där var med min syster som hade varit där tidigare och hon var därför insatt i hur det fungerade. Detta gjorde att jag inte reflekterade över hur bra eller dåliga Vapiano själva var på att informera om hur allt funkar, men det låter ju som att den delen inte helt fungerar. Även bra företag har förbättringspotential! Tack för din feedback!

  2. Intressant hur olika man ser på saker och ting, men jag hade å andra sidan inte läst deras affärsidé när jag var på Vapiano, den kan nog stämma på både din och min bild. Mitt första intryck av Vapiano var att de var dåliga på att informera om hur betalning osv gick till, maten motiverade inte priset och miljön var stökig och stressade mer än den erbjöd ett välbehövligt relativt lugn en stund på lunchen. Sammanfattningsvis allt annat än vad jag förknippar med Italien och italiensk mat (möjligen med undantag för min första reflektion :-)! Men jag ska ge dem en chans till vid tillfälle och då tänka framtid – fresh – fast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.