Lån på ”mina” villkor? Jasså, verkligen…?

GE Money bank lånar ut pengar på MINA villkor! Visst är det fantastiskt!? Jag tror jag väljer 500.000 till 1,5% ränta utan amortering, 20 års löptid och inga andra avgifter! Vart ansöker jag?! Äntligen en bank som har fattat det här med att vara kundorienterade! Eller…..?

Är det inte lite väl magstarkt av en bank att gå ut och marknadsföra att man lånar ut pengar på kundens egna villkor? Är det något man som luttrad bankkund vet så är det att banker inte gör någonting på kundens villkor utan kunden får vackert acceptera bankens villkor. Man ska inte luras att tro något annat i den här kampanjen heller, det är bara kreativa reklamare som varit i farten. När man läser vad erbjudandet egentligen innehåller så gäller följande (hämtat från GE Money banks hemsida):

  • ”Årsräntan är individuell och bestäms efter kreditprövning
  • Räntan är rörlig, f n mellan 5,45 – 15,95 %
  • Uppläggningsavgift 0 kronor vid internetansökan (annars 495 kronor)
  • Aviavgift 0 kronor vid autogiro (annars 30 kronor)”

 I mina öron låter det som vanliga villkor för vilket lån som helst, dvs banken bestämmer räntan baserat på kreditprövning samt de ändrar räntan när det passar dem eftersom den är rörlig. De villkor du som kund kan bestämma är hur mycket du vill låna (mellan 20.000 och 350.000 SEK) samt hur lång återbetalningstid du vill ha. Allt detta kan betraktas som normalt förfarande vid en låneansökan, så vad är det GE Money bank anser vara på MINA villkor egentligen? Nej, trams och vilseledande reklam som borde anmälas till RO enligt mig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.