Kjell & Company – Personlig service när den är som bäst!

Kjell & Company har satsat på personlig service vilket i denna tidsålder går helt på tvärs med rådande företagsstrategier inom handel och tjänster. Medan till exempel bankerna gör allt de kan för att skrämma ut kunderna från kontoren och in på internet satsar Kjell & Company på personlig service i butiken kompletterat med en bra webshop.

Jag tror nämligen att de har förstått att man ibland behöver lite hjälp och rådgivning i den enorma floran av data- och elektroniktillbehör som finns på marknaden. Ta till exampel alla möjligheter som finns att koppla ihop mobiltelefoner, TV-apparater, IPads, datorer, Sqeezeboxar, PS3:or, Xboxar, etc med varandra med hjälp av HDMI-kablar, patchsladdar, audiokablar, BNC, och Gud vet vad allt heter.. Många gånger vet man ju inte ens vart man ska börja, men man vet ju alltid vad det är man vill att tekniken ska göra, dvs vilken nytta har jag tänkt att jag ska få ut av prylarna?

Det underbara med personalen på Kjell & Company är att när man har förklarat vad man vill göra svarar de faktiskt på ett sätt så att man förstår vad det är man behöver köpa och hur man ska använda det när man kommer i hem. Hos många andra kedjor (speciellt i telekom- och elektronikbranschen) får man väldigt ofta internt fikonspråksvar vilket bara får en att känna sig dum, men det gör man aldrig hos Kjell & Company eftersom de har förstått att ”personlig service” inte enbart betyder att det är en person och inte en dator som utför servicen, utan att man faktiskt anpassar servicen till personen man för tillfället servar! Därav begreppet personlig service, inte personservice.

Motsatsen till Kjell & Companys personliga service fick mig att tänka på den här gamla sketchen från programmet ”Not the nine o’clock news” från slutet av sjuttiotalet som på ett fantastiskt roligt sätt beskriver (om man är över 35..) att man oftast behöver vara väl rustad kunskapsmässigt om man ska köpa hemelektronik!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.