En kopp te för 28 kr. Seriously, Espresso House?

Jag kan till viss del förstå att en välbrygd caffè latte, espresso eller någon annan variant av kaffe på ett kafé kostar runt 30 kronor idag. Det krävs ju ändå rätt dyr utrustning samt att det tar några minuter för baristan att brygga den, men en kopp varmt vatten och halv näve teblad som kostar mindre än 1 kr i inköp? Ska det verkligen kosta 28 kr??? Hutlöst tycker jag!

Ända sedan jag bodde i Malmö och Espresso House började poppa upp i varenda hörn känns det som att den här kedjan fullkomligt har övermannat Sverige. En Espresso House-kaffebar finns ju snart i vartenda hörn och det är kanske därför de kan hålla sina hutlösa priser! Själv dricker jag inte kaffe eftersom jag inte tål det, vilket gör att de varma dryckesalternativen som återstår är te och varm choklad och ingen hälsomedveten kvinna i 40-årsåldern som inte vill bli tjockare än hon redan är dricker varm choklad i någon större utsträckning, vilket enbart lämnar kvar alternativet te när man ska fika på stan – för 28 kr!

Det ironiska är ju även att man enkelt kan göra lika gott eller godare te själv hemma, medan för kaffedrickare är det ofta tvärtom. Därför ser man ju aldrig tedrickare sticka in på Espresso House efter lunchen för att ta med sig en ”riktig” kopp te tillbaka till kontoret eftersom man kan lika gärna ta en gratis tepåse när man kommer dit.

Inte avplockade bord som vanligt...

Självklart betalar man även för lokalen när man går ut och fikar, men inte ens om Espresso Houses lokaler var välstädade kan det motivera ett påslag på 2700%! Nej, om en kopp te kostade ca 1o kronor och de plockade och torkade av borden emellanåt skulle jag tycka att det var värt att gå ut och fika på Espresso House. Då skulle jag kanske till och med sträcka mig till att köpa en brownie för 30 spänn någon gång ibland! Men tills dess går jag med i Facebook-gruppen ”Vi som tycker att Espresso House är för dyrt!” och hoppas på förändring!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.