Sex anledningar CRM-projekt blir pannkaka

http://www.zdnet.com/blog/projectfailures/six-ways-crm-projects-go-wrong/8826

Den här länken har något år på nacken, men det som står där har varit en sanning i tio år och jag är rädd för att det kan förbli en sanning de kommande tio åren också då jag fortfarande upplever en allmänt rådande uppfattning i företagsledningar att CRM=system!

Alla som har jobbat med CRM på något sätt känner igen sig i det som bloggskribenten skriver, men varför är det så svårt att ändra detta? Varför ser företag hantering av sina kunder främst som en IT-fråga? De tycker aldrig att hanteringen av produkterna enbart är en IT-fråga.. Är det mindre viktigt att ha en strategi och processer för kundbearbetning än produktutveckling? Vad tror ni?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.