Lägg ner SAAB!

Vilken kund med huvudet rätt påskruvat skulle välja att köpa en ny SAAB idag?!! Stoppa vansinnet nu, det har fått pågå alldeles för länge redan.

Att ha en affärsidé om att tillverka bilar för ca 260.000 SEK/styck (enbart produktionskostnaden exklusive overhead!) och sedan sälja dem för ca 225.000 SEK/styck är inte en fungerande affärsmodell! Detta är nyckeltal för 2010 enligt SAAB årsredovisning och är ett förhållande som gällt i många år, dvs företaget har inte ens positiv bruttomarginal! Nej, låt de stackars anställda få gå vidare med sina liv, gör en bra plan för eftermarknaden för befintliga SAAB-ägare, betala ut det som går till hårt prövade underleverantörerna och låt Victor Muller åka hem till Holland utan mer pengar från feta konsultarvoden utbetalda från detta totalt åderlåtna företag! Detta ”status quo”-läge är inte bra för någon!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.