Tack och adjö SEB!

BankI veckan bytte vi bank från SEB till Handelsbanken. Just nu känns det bra i magen att visa SEB att man inte kan höja kunders bolåneräntor med nästan 100% och tro att man ska komma undan med det. Jag skojar inte; vi hade bolåneräntor på 1,05% och SEB höjde till 2,0% i ett slag i september när våra dåvarande villkor förföll.

När jag sedan kontaktade ”min” rådgivare så sa hon att hon kunde gå ner till 1,92%. När jag påtalade att SEB:s snittränta under augusti var 1,42% enligt Finansportalen och undrade varför vi helt plötsligt har gått ifrån att vara väldigt bra kunder till att inte ens få ett snitterbjudande så svarar hon ”Snitträntan är missvisande då den visar historiska räntor.  Vi har ändrat upplåningsmodell och beräkning och därför blir det stor skillnad mellan snitträntan och ditt pris. Jag kan gå i god för att detta är ett väldigt bra pris på räntan.”

Men tyvärr så ljuger min rådgivare eller så är SEB så korkade att de tror att de har 100% monopolställning och att 1,92% är en bra ränta i förhållande till vilka ockerräntor de numera erbjuder alla sina kunder, men de glömmer att det trots allt finns konkurrens i bankvärlden. Och i den riktiga världen är inte 1,92% en bra 3-månadersränta.

Så tack och adjö SEB, nu avslutar vi alla våra tjänster hos er och uppmuntrar alla som har bolån i SEB att inte acceptera ett sådant arrogant bemötande utan att utnyttja er kundmakt och lämna SEB. Att byta bank är faktiskt inte så svårt. Den nya banken hjälper mer än gärna till med att avsluta tjänsterna i den gamla banken. Och sedan kan man ju göra sin röst hörd på sociala medier precis som jag gör nu. För att det uppenbarligen behövs då Annika Falkengren uppe i sitt elfenbenstorn tydligen inte fattar att bankkunder också följer med i samhällsekonomin och att en radikal ökning av kundernas priser utan underliggande ökad kostnad inte kan förklaras på annat sätt än att banken bara vill tjäna mer pengar.  Och detta genom att lura sina mindre ekonomiskt insatta kunder. Nej, fy skäms Annika! Gör om, gör rätt!


En reaktion på ”Tack och adjö SEB!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.