Nu tänkte ni fel, TripAdvisor!

TripAdvisor tillhandahåller recensioner, tips och bilder på hotell och resmål för den reslystne. Bland annat har de en utomordentlig app för Iphone (och Android gissar jag..) där man kan söka på hotell, restauranger och sevärdheter i en specifik stad och därmed även få tillgång till tidigare kunders recensioner kring det man söker på.

Det absolut bästa med appen är att man kan ladda ner all information om en specifik stad lokalt så att man inte behöver vara uppkopplad med dyr data roaming när man vill söka på något när man väl reser. Det är bara ett problem; När TripAdvisor uppdaterar informationen om en stad (vilket de gör ofta) så måste man ladda ner den nya ”versionen” eller avbryta sökningen – man får inte tillgång till den lokalt nedladdade informationen längre!!! Detta är jätteirriterande när man kallt räknar med att man har tillgång till alla adresser och recensioner även när man är ute på stan och rör sig i utlandet där bara ett par megabyte data kan kosta hiskeliga pengar! Nej, Gör om – Gör rätt, TripAdvisor!

Illustration av kundens process (som inte är jättesvår för TripAdvisor att tänka ut..):

”Ny info om Shanghai finns tillgänglig! Synd att jag inte får med den nu när jag står mitt i Shanghai utan data roaming och letar efter den där restaurangen, men det spelar ju inte så stor roll eftersom jag har ju informationen lokalt i mobilen…”

”Aha, den säger att jag måste ladda ner det senaste. Men jag vill ju inte köra svindyr data roaming i Shanghai! Nåja, appen borde ju fråga om jag vill gå till offline-versionen när den märker att jag inte har datanät och försöker ladda ner…eller..?”

”Tydligen inte – jäkla skitapp! Hur ska jag nu hitta restaurangen när jag inte kan kolla adressen?!”

Så snabbt går det för något jättebra att bli något jättedåligt är jag rädd….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.